איך הומצא משחק הלגו?

הלגו הוא אחד המשחקים הפופולאריים בעולם. הוא הומצא בשנת 1932 על ידי אדם דני בשם אולה קירק כריסטיאנסן, שנתן לו את השם המבטיח, שפירושו בדנית “שחר יפה”. מכיוון שהיה נגר, קוביות הלגו הראשונות היו עשויות מעץ, ורק בשלב מאוחר יותר החלו לייצר אותן מפלסטיק משיקולי בטיחות ועמידות לאורך זמן. הייחוד של קוביות הלגו והשוני שלהן מקוביות רגילות נעוץ בעובדה שניתן להרכיב אותן יחד כך שייתפסו זו בזו, ולא יתפרקו. תכונה זו של קוביות הלגו מאפשרת הרכבת מבנים מסובכים למדי, בקלות וביציבות. עם הזמן התפתחו משחקי הלגו ונוספו להם אלמנטים שונים, כדוגמת אבני משחק בצורות מגוונות ואנשי הלגו הצהובים המוכרים לכולנו.

איזה משחקי לגו קיימים?

כיום, קיימים סוגים רבים של משחקי לגו. המשחק בנוי בצורה מבריקה כל כך, עד שהאפשרויות אין סופיות. ככלל, ניתן לחלק את הסוגים של משחקי הלגו לכאלה הבנויים מאבני משחק בסיסיות, מהסוג שכולנו מכירים, וכאלה הבנויים מאבני משחק במגוון הצורות שניתן להעלות על הדעת. חברת “לגו קריאטור”, למשל, המייצרת משחקי לגו, מציעה מגוון רחב של דגמים להרכבה. ניתן למצוא משחקי לגו המכילים הוראות להרכבת מסוקים, מכוניות, רובוטים, רכבות, גלגל ענק, דינוזאורים, מבנים שונים ועוד. ייחודיות נוספת של משחקי הלגו שמציעה החברה היא קונספט 3 in 1, שמאפשר הרכבה של 3 דגמים מתוך אותם חלקים בדיוק. תכונה זו של המשחק מבטאת יותר מכל את היצירתיות הגלומה בו, שמלמדת את הילדים ליצור עוד ועוד צורות מאותו מגוון קוביות שברשותם.

הלגו – כלי לפיתוח חשיבה יצירתית

חשיבה יצירתית היא היכולת להגיע לכמה שיותר פתרונות ביחס לבעיה נתונה. החשיבה היצירתית של ילדים מושפעת ממשתנים רבים, כמו מצב רוח, אינטליגנציה, התרבות בה הם חיים, האופי הייחודי שלהם ועוד. עם זאת, ישנן דרכים להשפיע עליה, כאשר אחת מהן היא התמודדות מול בעיה שתהווה טריגר לחשיבה היצירתית. משחק הלגו מפגיש את הילד עם ההתמודדות הזו באופן שמאפשר לו התנסות חופשית ובחינה של אפשרויות פעולה מרובות. למשחק אין פתרון ברור ומוגדר – הרי הילד יכול לבנות כל דבר העולה על רוחו. עובדה זו מפחיתה את המתח שעלול להיווצר בעת הניסיון לפתור בעיה, ומספקת קרקע בטוחה לילד לשחק במשחק ללא חשש מכישלון. מצד שני, היכולת להגות פתרונות שונים, דהיינו צורות שונות לבניה, מעניקה לילד הזדמנות להפעיל את הדמיון ולחשוב בצורה יצירתית. לתחושת המסוגלות וההצלחה ישנה חשיבות גדולה בפיתוח היצירתיות בקרב ילדים. על מנת לסייע לפתח מרכיב זה בחשיבה, יש צורך לספק לילד תחושת ביטחון שתאפשר לו לבחון פתרונות שונים בלי לחשוש שיטעה. במשחק הלגו, מכיוון שהילד הגה את הפתרון לבעיה בעצמו, אין טעויות, בחינה של אפשרויות וניסיון להבין מה עובד ומה לא. בסיום הבנייה, הידיעה שהצליח לפתור את הבעיה, תעניק לו תחושת מסוגלות גבוהה שתסייע לו להרגיש בטוח לחשוב בצורה יצירתית גם בהמשך. אולי יעניין אותך גם: מטבח לילדים | קטאן

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם